Eifeltoren in parijs, Frakrijk als beeld bij het blog over de dodehoekstickers die verplicht zijn in Frankrijk op zware voertuigen vanaf 1 januari 2021

In Frankrijk zijn vanaf 1 januari 2021 dodehoekstickers of -magneetborden verplicht op voertuigen in het personenvervoer en / of goederenvervoer. Het gaat hierbij alleen om voertuigen met een maximaal belastbaar gewicht boven de 3,5 ton.

De Franse overheid wil daarmee de verkeersveiligheid verbeteren. Buitenlandse voertuigen moeten ondanks diverse protesten vanuit Europa ook aan deze verplichting voldoen. Het niet plaatsen van deze stickers kan anders leiden tot boetes.

2 smaken

2 typen dodehoekstickers voor voertuigen die gebruikt worden voor personen- en goederenvervoer, met een maximaal belast gewicht hoger dan 3,5 ton.Dodehoekstickers zijn er in 2 soorten:

  1. voor een bus of touringcar
  2. voor een vrachtwagen

Elke truck, oplegger, aanhanger of bus / touringcar moet aan beide zijden en de achterkant van een sticker voorzien zijn.

Het is dus mogelijk dat er voor jouw voertuig 5 stickers nodig zijn.
Let op!! Deze moeten bovendien op een specifiek gedeelte van het voertuig geplakt worden.

Video en document

Wij hebben daarom een video gemaakt. Het op de juiste wijze aanbrengen van de stickers wordt daarin uitgelegd. Deze video is te vinden op ons YouTube-kanaal.

Wil je direct hiermee aan de slag? Vraag dan het gratis info-document met alle maatvoeringen aan. Je ontvangt dan direct dit document in je email.

De instructie helpt hopelijk bij het voorkomen van boetes.

Meer weten over dit onderwerp?

Wij behandelen dit onderwerp in onze Code95-trainingen. Neem contact met ons op als je vragen hebt over dit onderwerp of een training wilt volgen.

Goede reis en graag tot ziens.
Team Triple Choice

Bekijk de video

TC-video

Info-document

Vul je gegevens in en ontvang het document, met de maatvoeringen, direct in je E-mail

    Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?
    JaNee

    Horizontale strepen in de kleuren Triple Choice die staan voor de nascholing voor bus of touringcar, vrachtwagen en taxi.